Belföld

Korlátozást vezetne be a kezdő sofőrök számára az MSZP

Számos pozitív, szakmai visszajelzést, illetve további tanácsot kapott Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója a közlekedésbiztonságot érintő törvénymódosító javaslataival kapcsolatban.

Ezek figyelembevételével a politikus most további kiegészítéseket tett: ne csupán a 400 lóerő feletti „izomautók” vezetését kössék külön alkalmassági vizsgához és jogosítványhoz, de a kezdő sofőrök számára is vezessenek be korlátozásokat. Eszerint a friss jogosítvánnyal rendelkezők 3 évig csak maximum 200 lóerős (150 kW-os) autót vezethessenek, csak utána lehessen nagyobb teljesítményű gépjárműre váltani. Emellett természetesen marad az a korábbi javaslat is, miszerint a 400 lóerős autók vezetéséhez külön alkalmassági vizsgálat és vizsga sikeres letétele szükséges.

Molnár Zsolt a KRESZ-oktatásra vonatkozó javaslatát is kiegészítette, eszerint a középiskolákban a végzős évfolyamon tanuló diákok az állam költségére, díjmentesen letehessék az elméleti KRESZ-vizsgát.

Haladéktalanul cselekedjen a kormány, hiszen minden héten történik halálos közlekedési baleset, ami összefüggésbe hozható a tapasztalatlansággal, a gyorshajtással vagy az ittas vezetéssel! „Az élet a legfontosabb, mi, magyar szocialisták az életet választjuk, elvárjuk mindenkitől, hogy ilyen felelősségteljesen álljon ehhez a kérdéshez.” – írja Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója.

Zárásként közölte: az MSZP a fiatalok számára emellett egy tájékoztatási kampányt kezd a felelős

Kép: MSZP sajtótájékoztató

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük