Pletykafészek

Klasszikus palacsinta recept, amit a legegyszerűbb elkészíteni

A palacsinta talán az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb édesség világszerte, amelyet szinte mindenki szeret. Ez a klasszikus recept azoknak szól, akik gyorsan, egyszerűen, mégis ízletes palacsintákat szeretnének készíteni.

Hozzávalók (10-12 palacsintához):

  • 250 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 500 ml tej
  • 100 ml szénsavas víz
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor (ha édes palacsintát szeretnél)
  • 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális, édes változathoz)
  • 2-3 evőkanál étolaj a tésztába

Elkészítés:

1. A tészta összeállítása Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, majd keverd hozzá a sót és cukrot. Add hozzá a tojásokat, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes masszát kapj. Ezután add hozzá a szénsavas vizet és az étolajat, amely még könnyedebbé teszi a tésztát. Ha édes palacsintát szeretnél, keverd bele a vanília kivonatot is.

2. Pihenés Hagyd állni a tésztát kb. 20-30 percig, hogy a liszt megduzzadjon és a tészta egyenletesebb legyen.

3. Sütés Egy közepes méretű serpenyőt melegíts fel, és kend ki vékonyan olajjal (ha tapadásmentes a serpenyő, ez kihagyható). Egy merőkanál segítségével önts a serpenyőbe annyi tésztát, hogy vékony réteget képezzen, majd süsd pár percig, amíg aranybarna lesz az alsó oldala. Fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is rövid ideig.

4. Tálalás A kész palacsintákat ízlés szerint töltheted lekvárral, kakaóval, fahéjas cukorral vagy túróval, de akár sós töltelékkel is, mint például sonkával vagy sajttal.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük