Belföld

Kegyetlenül romlik Karsai Dániel állapota

Karsai Dániel alkotmányjogász állapota rohamosan romlik. Testvére, Karsai Péter most ismertette a legfrissebb fejleményeket, közölve: Karsai Dániel mindenképpen el szeretné kerülni, hogy lélegeztetőgépre kerüljön.

Folyamatosan és rohamosan romlik az ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász állapota – közölte az ATV-ben péntek reggel a testvére, Karsai Péter. Mint mondta, Karsai Dániel mindenképpen el szeretné kerülni, hogy lélegeztetőgépre kerüljön.

Hozzátette, testvére nem akarja, hogy pusztán gépek tartsák életben. Karsai Péter arra is kitért, hogy Karsai Dániel már csak pár szóban tud kommunikálni, ugyanakkor arról még nem beszéltek, hogy mi lesz, ha már ennyire se lesz képes.

Két hete írtuk meg , hogy Karsai Dániel TikTok-oldalán posztoltak egy videót, amelyen látható volt, hogy romlott az állapota. „Testvérem, Karsai Dániel állapota az utóbbi hetekben rohamosan romlani kezdett. A beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára. Arra kért meg ezért, hogy László Róbert barátunkkal közösen megfogalmazott posztokban mi számoljunk be az aktuális hírekről, eseményekről, természetesen Danival egyeztetve” – mondta akkor a testvére. Ezután mondta el, mi állt a videók hátterében.

Március 28-án, születésnapja alkalmából egy lakásszínházi előadással szerettük volna meglepni, helyette épp ezen a napon muszáj volt kórházba mennie, mivel tüdőgyulladást kapott

– fogalmazott.

Karsai Péter szerint „a Korányi szakszerű ellátásának, a kimagasló színvonalú betegápolásnak, nem mellesleg Dani fekete öves akaraterejének köszönhetően a tüdőgyulladásból kigyógyult”, bár hozzátette:

napokig a totális némaságban és a kommunikációképtelenség állapotában csak a reménybe tudtunk kapaszkodni.

„Múlt hét csütörtök óta Dani ismét otthon pihen, sokat olvas, látogatóival, ha nem is úgy, mint akár csak pár hete, de kommunikál. És hatalmas mosollyal konstatálja, hogy a londoni derbin a Fulham 2–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet” – írta Karsai Péter.

(via index.hu)

Fotó: RTL

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények