Belpol

Kádár János és Dobrev Klára nagyapjának sírját is „lefóliázták” szombaton ismeretlenek

Vélhetően nem véletlenül időzítették akciójukat november 4-re, a 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének nemzeti gyásznapjára az(ok) az ismeretlen(ek) személy(ek), akik szombaton több egykori kommunista vezető – köztük Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) főtitkára – sírján ragasztották át a nevüket, erről a Gulyáságyú Média tájékoztatta a Közbeszédet.

A portál egyik olvasójától kapott fényképek tanúsága szerint Kádár Jánosnak a Fiumei úti sírkert Munkásmozgalmi Pantheonjában található sírjára – a neve helyére – azt írták fel, hogy „hóhér”.

A többi „átfóliázott” sír is olyan személyek hamvait őrzi, akiknek Kádárhoz hasonlóan közük volt az 1956-os forradalom és szabadságharc leveréséhez. Apró Antalnak Budapesten, a Farkasréti temetőben álló síremlékére a „pribék” feliratot írták fel. A volt miniszter, az MSZMP KB egykori tagja unokája a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke, Dobrev Klára.

Ugyancsak részt vett a forradalom leverésében Gerő Ernő néhai belügyminiszter. Az ő a ugyancsak a Farkasréti temetőben található urnájára a „hóhérsegéd” felirat került. Ugyan Kádár János sírjánál egy korábbi rongálást követően 2007-ben térfigyelő kamerákat szereltek fel, ám azok Péterfalvy Attila adatvédelmi biztos szerint csak nyitvatartási időn kívül üzemelhetnek. (via Gulyáságyú Média)

Fotó: Gulyáságyú Média/olvasói fotó

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?