Külpol

Joe Biden választási gyűlésen is megerősítette, hogy nem lép vissza a jelöltségtől

Joe Biden amerikai elnök választási gyűlésen erősítette meg pénteken, hogy nem áll szándékában visszalépni a jelöltségtől az elnökjelölti vitán mutatott gyenge szereplése, valamint az erre vonatkozó felhívások ellenére sem.

Az amerikai elnök és a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje a Wisconsin állambeli Madisonban az elnökjelölti versenyre vonatkozó kérdésekre választ adva úgy fogalmazott, hogy “indulok, és újra győzni fogok”.

Megállapította, hogy vannak, akik ki akarják szorítani a jelöltségből, amire megismételte, hogy marad a versenyben.

A kampányeseményen összegyűlt támogatói előtt elismerte, hogy június 27-én nem szerepelt jól az elnökjelölti vitában Donald Trumppal szemben, de azt hangoztatta, nem hagyja, hogy egy 90 perces vita kitörölje három és fél év munkáját, amelyet elnökként végzett.

Joe Biden élesen bírálta Donald Trumpot, akiről azt állította, hogy, ha őt választják elnöknek az amerikaiak, akkor diktatúrát épít, valamint “elítélt bűnözőként” említette hivatali elődjét.

Az elnökkel helyi idő szerint péntek este főműsoridőben egy Wiconsinban, előre felvett interjút is sugároz az ABC News országos televíziócsatorna.

MTI Fotó/Ettore Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük