Pletykafészek

Isteni finom almás-fahéjas kevert sütemény: az ősz klasszikusa

Puha, illatos és pont annyira édes, amennyire kell. Ez a süti minden falatban az őszt idézi: az alma frissessége, a fahéj melege és a házias ízek egyszerű boldogsága.

 Hozzávalók (kb. 8 szelethez)

  • 3 db közepes alma (meghámozva, lereszelve)

  • 20 dkg liszt

  • 15 dkg cukor (vagy barna cukor)

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 teáskanál fahéj

  • 1 csipet só

  • 2 db tojás

  • 1 dl olaj

  • 1 dl tej

  • 1 evőkanál citromlé

  • opcionálisan: 5 dkg darált dió vagy mazsola

 Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kisebb tepsit (kb. 20×30 cm) sütőpapírral kibélelünk.

  2. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.

  3. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet.

  4. A lisztet, sütőport, fahéjat és sót összekeverjük, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk.

  5. Beleforgatjuk a reszelt almát (és ha szeretnénk, a diót vagy mazsolát is).

  6. A masszát a tepsibe simítjuk, és kb. 35–40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.

  7. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha különlegesebbre vágysz, tálald vaníliaszósszal vagy fahéjas tejszínhabbal. Nagyon jól működik gluténmentes liszttel is. Egy kis reszelt citromhéj a tésztába plusz frissességet ad.

Egy bögre forró tea, halk zene és a sütő illata — ennél nem is kell több. Ez a süti pontosan azt az otthonos, meleg érzést hozza, amitől az ősz az egyik legszebb évszak.

Címlapkép: Közbeszéd

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük