Belföld

Így hat Orbánék uszítása: többen belekötöttek egy nőbe Budapesten, mert színes kabátot viselt

Egészen elképesztő történetet osztott meg közösségi oldalán egy fiatal nő, aki nemrég úgy döntött vásárol magának egy színes télikabátot.

Zsófia azt írja, többen is céltáblának tekintették – minden bizonnyal a szivárványhoz hasonló színek ellen is a végletekig felhergelt kormánypropaganda-fogyasztók.

A szokásos Váci úti Aldiba mentem, nagyjából többszázezredszerre. A szokásos alapból kedves és jóindulatú kasszások és biztiőrök és a véletlenszerű vásárlók is begorombultak. A kasszás hölgyek árufeltöltés utólagos ellenőrzése közben lehomokosozott. A biztonsági őr körbe sóhajtozott és hümmögött, miközben összeszedte a kosarat mellőlem. Másoknak köszönt hangosan. Egy idősebb vásárló hölgy a száját takarta el sállal, miközben elhaladt mellettem

– meséli boltos élményeit.

Majd azt írja, később nyílt utcán egy járdán bicikliző woltos futár nekiment majdnem egy oszlopnak, ahogy jött vele szemben.

Nem vagyok meleg. Sosem voltam az. Így már nem is leszek az. Sosem érdekelt a saját nemem. Eladom a vadonatúj kabátom vagy kidobom a lépcsőházba, hátha valamelyik szomszédom megszánja szegényt.

– írja Zsófia, akit többen is arra biztatnak, hogy ne hódoljon be az agyatlan prolik elvárásainak.

 

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?