Belföld

Hiába emelik az egészségügyi szakdolgozók bérét, van, aki még kevesebbet visz haza

Hiába kapnak emelt bért júliustól az egészségügyi szakdolgozók, van, aki mégis kevesebb pénzt visz haza.

A veszprémi kórház egyik dolgozója arról posztolt: a kórház júliustól megszüntette a korábban neki járó illetménykiegészítést, emiatt augusztusban már 60 ezer forinttal kevesebbet kap a korábbihoz képest. A szakszervezetek szerint ez jogszabályellenes, és nem egyedi esetről van szó – számolt be az RTL Híradó.

Hosszú hónapokon keresztül téma volt az egészségügyi szakdolgozók béremelése. A kormány végül úgy döntött: júliustól 18 százalékkal emelik az alapbérüket, köztük az ápolókét, aszisztensekét, mentősökét.

Az emelés az augusztusban megkapott fizetésben látszik majd először. Ám nem mindenki örül: a veszprémi kórház egyik dolgozója közösségi oldalán osztotta meg a munkaszerződésének módosítását.

Ebből kiderül, hogy az alapbére valóban nő, bruttó 296 ezer forintról 377 ezer forintra, ugyanakkor a korábban járó illetménykiegészítést megvonják tőle.

Így valójában 60 ezer forinttal kevesebbet kap kézhez.

A Híradó kereste a veszprémi Csolnoky Ferenc kórházat, hogy megtudjuk: mi az oka az illetménykiegészítés megvonásának, és más dolgozót is érint-e, de nem válaszoltak. (via RTL.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük