Kultúra

„Hajnali séta a Margit-hídon”- Megjelent a Konyha Harcoshalak című klipje

Rendkívül különleges hangulatú, vágatlan videóklippel jelentkezik a Konyha zenekar. A szövegcentrikus popzenét játszó csapat a dal születésének helyszínére tért vissza: az első verziót ugyanis egy hosszú hajnali séta alatt írta Szepesi Mátyás frontember, ami érintette a mostani klip valódi főszereplőjét, a Margit hidat. A Lehel Olivér által rendezett klip nem tartalmaz vágást, egy különleges pillanatot viszont igen: a dal derekánál kapcsolt ki a közvilágítás, nem hivatalosan is jelezve, hogy az éjszaka véget ért. Mátyással a dal születéséről, a közös munkáról és a nyári tervekről beszélgettünk. 

Pontosan hogyan keletkezett a dal?

Szepesi Mátyás: Emlékszem, hogy vasárnap reggel volt, éppen úszni mentem és eszembe jutott a dal. A telefonomra dúdoltam fel a dallamot. A tudatalatti nagyon fontos azt gondolom, mert amikor nem direktbe, görcsösen akarunk alkotni, akkor születnek a jó ötletek. Ez a dal is így keletkezett, egyszer csak valahogy bekúszott a fejembe. Én mindig a szöveg felől közelítem meg a dalokat, itt sem volt ez másképpen.

A cím nem hétköznapi, könnyen megjegyezhető, ez volt a cél?

Szepesi Mátyás: Igen, ez volt. Fontosak azok a szavak-képek, amik karakteresek és megjegyezhetőek – persze vékony a jég, hogy mi fér bele egy popdalba, de itt vállaltam a kockázatot és még nem szólt meg senki miatta (nevet).

Milyen volt a közös munka Olivérrel? Dolgoztatok már együtt korábban?

Szepesi Mátyás: Igen, már a Haza, haza című dalunkat is vele vettük fel. Nagyon érdekes, hogy ő vágó és velünk viszont mindig vágatlan klipeket készít. Ismét nagyon jó volt együtt dolgozni, hiszen nagyon professzionális. Persze fárasztó is, hiszen 2 nap csak a forgatással telt, s bát nagyon egyszerűnek tűnik mindössze sétálgatni egy hídon, valójában nehéz, hiszen figyelni kell a ritmusra, egymásra, összehangolni a mozgásunkat. Azt hiszem többé nem tudok úgy végig menni a Margit-hídon, mint előtte.

Miért a Margit-hídra esett a választásotok?

Szepesi Mátyás: Egyrészt mert ez egy nagyon szép híd, másrészt, mert a dal itt keletkezett. Eredetileg a Margit körút lett volna a helyszín, de ez sokkal meghittebb és sokkal látványosabb valljuk című dalunkra.

Hol találkozhat veletek a közönség? Sűrű lesz az évetek?

Szepesi Mátyás: az biztos, hogy unatkozni nem fogunk, a július és az augusztus is nagyon sűrű. A Konyhával is nagyon sok koncertünk lesz, de már október második hetére is vannak beírva bulik.

Nagyon köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk nektek!

Szerző: Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett
a Közbeszéd szerkesztője és jogásza
Fotó: Konyha zenekar
Az interjú eredetileg a Kultúrjunkie blogon jelent meg.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük