Belpol

Fogyatékossággal élő embereknek és családjaiknak nyújtott segítséget az Élelmiszermentő Központ

Eredményesen zárult az Élelmiszermentő Központ adventi jótékonysági akciója, amellyel több száz értelmi fogyatékossággal élő embernek és családjának sikerült szebbé tenni a karácsony ünnepét – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint az Élelmiszermentő Központot a kormány hozta létre azzal a céllal, hogy a nagy áruházláncoknál megmaradó élelmiszerek rászorulók részére történő eljuttatást koordinálja, ezzel is csökkentse az élelmiszerpazarlást és óvja a környezetet.

Mint írták, idén első alkalommal indította útjára a központ az adventi jótékonysági adománygyűjtő akcióját, amelyben célul tűzte ki, hogy jobbá és meghittebbé tegyék az értelmi fogyatékossággal élők és családjaik karácsonyát. A napokban Nagy Réka műsorvezető, a jótékonyság nagykövete, Gyene Piroska az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója állította össze a több száz csomagot és indította útjára, hogy még az ünnepek előtt megérkezzenek a családokhoz.

A csomagokba azonos minőségű és mennyiségű tartós élelmiszer, például tészta, konzervek, lekvár, cukor, illetve az ünnepi asztalról nélkülözhetetlen szaloncukor került. (MTI)

Fotó: Mogyoróssy Márton/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?