Belföld

Figyelj oda – Az életedet érintő, fontos adatok érkeznek a héten!

Az ipari és az építőipari termelés januári adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a jövő héten. Szerdán teszi közzé a KSH második becslése alapján a januári ipari termelés adatait.

Az első becslés szerint januárban az ipari termelés volumene 3,6 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Tavaly decemberhez mérten az ipari kibocsátás 1,1 százalékkal mérséklődött a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint.

A feldolgozóipari alágak döntő többségében visszaesett a termelés volumene, mindössze három alágban nőtt, a legnagyobb mértékben a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban. Csütörtökön közli a statisztikai hivatal az építőipar januári adatait. Tavaly decemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 4,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 6,0, az egyéb építményeké 0,5 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a novemberinél 5,1 százalékkal nagyobb volt decemberben. Tavaly a teljes évben az építőipar termelése 5,0 százalékkal volt a 2022. évinél

– közölte a távirati iroda. (via tozsdeforum.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények