Külpol

Feltárulhatnak a brit uralkodócsalád legrejtettebb titkai

Látogathatóvá teszik a Buckingham-palota egyik szárnyát, aminek köszönhetően a szerencsések bepillanthatnak a királyi család életébe.

A Buckingham-palota bejelentette, hogy a brit uralkodócsalád történetében először, látogathatóvá teszik a nagyközönség számára a palota keleti szárnyát.

A tárlatvezetések során megtekinthető lesz a középső terem is, amely az erkélyre vezet. Bár magára az erkélyre nem lehet feljutni, a látogatók a hálós függönyökön keresztül bepillantást nyerhetnek a kilátásba, amelyet a király és a királynő élvez, miközben integetnek a tömegnek az erkélyről – írja a Telegraph.

A keleti szárny megnyitásáról szóló döntés a király azon törekvését tükrözi, hogy a királyi rezidenciákat hozzáférhetőbbé tegye a nagyközönség számára.

Ezt követte a bejelentés, miszerint a Balmoral is megnyitja kapuit, így a látogatók betekinthetnek azokba a szobákba, ahol II. Erzsébet az utolsó napjait töltötte. A 100 és 150 font közötti jegyek kevesebb mint 24 óra alatt elfogytak – teszi hozzá a Promotions.hu.

A Balmoral honlapja a kereslet miatt rövid időre össze is omlott. A látogatók kis csoportjai szakértő idegenvezetők vezetésével sétálhatnak végig a főemelet szobáin, amelyek a királyi kollekció kiemelkedő darabjaival vannak berendezve. (via origo.hu)

Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények