Belpol

Fekete-Győr: „Pedofilok segítőjét szabadon engedik, miközben családapákat börtönbe küldene a rezsim”

Tavaly májusban az elsőfokú bíróság még felmentette a csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádjában Fekete-Győr Andrást, most másodfokon egy év börtönbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. A Momentum politikusa a Facebookon reagált a történtekre.

“2023 májusában a bíróság első fokon már kimondta, hogy nem követtem el semmiféle bűncselekményt, amikor kiálltunk a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a parlament elé. Ezt ma a másodfokú bíróság sem vitatta: kimondták, hogy nem történt hivatalos személy elleni erőszak” – írta Fekete-Győr András a közösségi oldalán.

Ennek ellenére ma az elsőfokú ítélettel szemben elmarasztaló ítélet született az ügyben.

Fekete-Győr András megjegyezte, hogy “miután a Polt Péter uralta ügyészség is megértette, az erőszak képtelen vádja semmilyen módon nem fog megállni, újabb aljas támadásba kezdtek. A rogáni propaganda mindenkit besározó módszerével azt a cinikus vádat találták ki, hogy én magam hiába nem követtem el hivatalos személy elleni erőszakot, a viselkedésem szerintük másokat bátoríthatott arra, hogy erőszakoskodjanak”.

Bejegyzését végül egy Orbán Viktornak szánt üzenettel zárta: Bárhogy is próbálkozzanak, citáljanak bíróság elé koncepciós perekkel, a modern hazafiakat nem fogják megfélemlíteni, és soha, de soha nem fogják elhallgattatni – írta Fekete-Győr András.

Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?