Belföld

Erre senki sem számított: érkezik a téli kánikula

Tovább folytatódik a februári tavasz, és az előrejelzések szerint akár 26 éves melegrekord is megdőlhet a délkeleti országrészben. Nyugaton borongósabb, keleten naposabb idő várható, de a melegfront mindenhol fejfájást, migrént, dekoncentrációt és fáradékonyságot okozhat – írja az index.hu.

A Dunántúlon és középen jellemzően erősen felhős idő valószínű, itt inkább csak kevés szűrt napsütés lehet. Ugyanakkor a Tisza mentén és a Tiszántúlon fátyolfelhős, napos idő valószínű. Legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon van esély egy-egy futó záporra.

A déli, délkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul. Olyan meleg lesz, hogy akár egy több évtizedes melegrekord is megdőlhet.A HungoMet szerint a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.Az Időkép szerint front nem érkezik kedden, de az érzékenyek körében az enyhülés melegfronti panaszokat okozhat.

Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok. A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre. Reggel a hidegebb, illetve a párás, ködös tájakon élők körében átmenetileg a kopásos jellegű panaszok felerősödhetnek. (via index.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?