Külpol

Elhunyt a székelyudvarhelyi falomlás intenzív osztályon ápolt áldozata

Elhunyt egy marosvásárhelyi kórházban kedden a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett áldozata – közölte az Agerpres hírügynökséggel a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője.

Mariana Negoita elmondta: a lány – akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt – helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban. “A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék” – mondta a szóvivő.

A lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai alól. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteniük, válságos állapota miatt viszont a marosvásárhelyi intenzív osztályra kellett szállítani.

A helyi sajtó szerint a Segesvár melletti Fehéregyházáról származó 17 éves lányt mesterséges kómában tartották, miután a tragédiában leállt a szíve és gerincsérülést szenvedett. Az orvosok mindig visszafogottan nyilatkoztak a felépülési esélyeiről.

A székelyudvarhelyi diákotthonnál bekövetkezett tragédiában egy 17 éves farkaslaki fiú is életét vesztette. Őt tudták utoljára kimenteni a romok alól, de nem sikerült újjáéleszteni a mentőorvosoknak. Két, ugyancsak a romok alá szorult lány enyhébb sérüléseket szenvedett.

A székelyföldi városban hétfőn elkezdődtek a részben leomlott diákotthon állagmegőrzési munkái – jelentette a Székelyhon. A hírportál szerint a sürgősségi beavatkozással megbízott cég elkezdte az ingatlan mellett kiásott árok betemetését zúzottkővel és betonnal, a továbbiakban a falakat és az épület fölé magasodó, részben szintén kiásott domboldalt is megerősítik.

A gimnázium kétszintes diákotthonának megközelítőleg harmada december 18-án dőlt össze, miután az épület külső fala, amely mellett két méter mély vízelvezető árkot ástak, leomlott.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve sérülésokozás gyanújával folytat büntetőeljárást annak a cégnek az ügyvezetője ellen, amely csatornázási munkát végzett a diákotthonnál, és ennek keretében ásta ki az árkot az épület fala mellett. Az ügyvezető jelenleg 60 napos hatósági felügyelet alatt van.

Fotó: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?