Külpol

Elengedték a migránst, aki azzal fenyegetőzött húsvét előtt, hogy felgyújt egy templomot

Az ügyet nem kellően súlyos szabálysértésre hivatkozva megszüntették. Azonban lesznek következményei a migráns tettének.

Egy magát muszlimnak valló, illegálisan Franciaországban élő szenegáli férfit tartóztattak le terrorizmus vádjával nagyszombaton, aki azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a Notre-Dame de la Voie templomot Athis-Monsban húsvét előestéjén.

A férfi nem sokkal este 7 óra előtt bement a templomba, és beszélt egy hívővel. A szenegáli azt mondta, hogy ő muszlim, látomásai vannak, és figyelmeztetett, a templom le fog égni, majd kisétált az épületből.

Volt egy látomásom, három hónapon belül ez a templom le fog égni

– fogalmazott.

A rendőrség a közelben hamar elfogta a férfit. Terrorizmus és tűzzel való pusztítással való fenyegetés és vallási alapon történő bűncselekmény elkövetésére való felbujtás miatt tartóztatták le. A Valeurs Actuelles francia lap információi szerint az illegális migráns alkoholista, és fenyegető, összefüggéstelen megjegyzéseket tett a rendőrségnek.

A 34 éves szenegáli Elhadji N. nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, pszichiátriai vizsgálata nem mutatott ki semmiféle zavart, a párizsi otthonában tartott házkutatás során pedig nem találtak radikalizálódásra utaló jeleket. A nyomozók két tanút hallgattak ki.

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények