Kultúra

Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti helyeire

A kilencvenes évek budapesti underground életének ikonikus helyeire kalauzolja az érdeklődőket két hétvégén át egy szervezett éjszakai városi séta.

A Telekom Electronic Beats és a hosszúlépés.járunk? közös programja a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool – Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében című kiállításának kísérőrendezvénye. A másfélórás ingyenes esti sétákat február 2-3-án és 9-10-én rendezik – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a séta olyan már nem létező helyeket mutat be, mint a Kultiplex, a Tilos az Á, a Bahia bolt és a Cha-cha-cha, de érinti a Marilyn Night Club-ot is, végpontja pedig a Madách Imre utcai Központ, ahol az Electronic Beats minden este 18:30 és 22:30 óra között a korszakot megidéző dj-szettel készül.

“A 2013-ban indult Hosszúlépés projekt Budapest meghökkentő oldalát mutatja be városi sétáival, amelyből jelenleg mintegy harminc féle van. A TechnoCool-kiálltáshoz kapcsolódó mostani séta néhány legendás belvárosi helyre koncentrál, az érdeklődőknek számos érdekes sztorit tudunk elmesélni, amelyek nagyon más aspektusból mutatják be a kilencvenes éveket” – mondta Koniorczyk Borbála urbanista, a hosszúlépés.járunk? társalapítója az MTI-nek.

Mint kiemelte, a sétával egyben megpróbálják megjeleníteni, milyen közegben jöttek létre a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool című képzőművészeti kiállításának képei. “Ezek a helyek a kilencvenes években olyan kreatív tevékenységet inspiráltak, amelyre addig nem volt lehetőség. A Kultiplex, a Cha-cha-cha, a Tilos az Á egész napos befogadó térként működött, ahol találkozni és alkotni is lehetett”.

A TechnoCool X Telekom Electronic Beats sétákon Bán Áron történelemtanár; Kéri Gáspár fotográfus, tanár; Kovács Tamás György urbanista, tájrendező-kertépítő mérnök; Szilágyi Adrienn történész és Üveges Bence történész mesél a látogatóknak.

Fotó: Pixabay

Ezeket olvasta már?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük