Gazdaság

Egymilliárd forintos beruházással fejlesztette kapacitását a BioTechUSA-cégcsoport

Egymilliárd forintos beruházással – amelyből 245,4 millió forint az állami támogatás – automata csomag-összeválogató készárú raktárral bővítette gyártó- és logisztikai központját a BioTechUSA-cégcsoport.

Lévai Bálint a BioTechUSA, tisztán magyar tulajdonú cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa elmondta, hogy folyamatosan fejleszt a cég, ami nemcsak a termékfejlesztésben és az üzletstratégiában, hanem a kiszolgálás hatékonyságában is megmutatkozik.

Új automata raktárunk segítségével gyorsabban és kevesebb hibával tudjuk eljuttatni a csomagokat fogyasztóinkhoz – mondta.

Markovics Diána a BioTechUSA-cégcsoport ellátási területekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beruházás keretében üzembe helyezték a 450 négyzetméter alapterületű, kétszintes automata raktárukat és több mint 1000 négyzetméteren kialakítottak egy négyszintes szociális blokkot, amellyel növelni szeretnék munkaerő-megtartási képességüket. Hozzátette, hogy a modernizált szadai komplexumban csaknem 600 munkavállaló dolgozik kétműszakos munkarendben.

Az ellátási területekért felelős ügyvezető igazgató azt mondta, hogy a dolgozók kényelme érdekében a logisztika területén jelentősen megnövelték az öltözők és az étkezőterület méretét. Emellett egy  kétszintes edzőtermet is kialakítottak az új épületben – fűzte hozzá az igazgató.

Az étrend-kiegészítő és speciális élelmiszer gyártó és forgalmazó magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport több mint 103 országban, 48 webshoppal, 307 franchise üzlettel, 1800 munkavállalóval és 4500 partnerrel van jelen, aktuális termékkínálatuk több mint 2000 termékből áll.

A vállalatcsoport 2023-as összárbevétele pedig meghaladja a 90 milliárd forintot. A BioTechUSA-cégcsoport saját közlése szerint 2022-es üzleti évet 82,336 milliárd forint összárbevétellel, 11,5 milliárdos EBITDA-val, és 6,298 milliárd forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évet a cégcsoport 59,05 milliárd forint összárbevétellel, 8,591 milliárdos EBITDA-val és 6,325 milliárd forint adózott eredménnyel fejezte be.

Fotó: BioTechUSA

Vélemény, hozzászólás?