Pletykafészek

Egy orvos elárulta, hogy melyik a 3 legkárosabb kávéfajta

Alexandra Fileva orvosszakértő megnevezte a három legkárosabb kávéfajtát – írja a Lenta. Fileva szerint a három az egyben instant kávék nem tartoznak a kedvencek közé. Elmondása alapján ezek az italok gyakran tele vannak cukorral, hidrogénezett növényi zsírokkal és mesterséges adalékokkal, amelyek nemcsak az ízt torzítják, hanem akár allergiát vagy emésztési panaszokat is okozhatnak.

További részleteket árult el

Az orvos Fileva

  • a lattét
  • macchiatót
  • mokkát
  • és más, tejszínnel és sziruppal ízesített kávéitalokat valamivel kevésbé károsnak minősítette.

Elmondása szerint ezeknek a kávéknak a veszélye a magas telítettzsír-, cukor- és kalóriatartalmukban rejlik. Ha ezt nem vesszük figyelembe az étrend tervezésekor, az ilyen kávéitalok rendszeres fogyasztása anyagcserezavarokat, zsírmájbetegséget, sőt magas koleszterinszintet is okozhat.

A szakértő szerint a Frappuccino bizony a lista végén kullog. Bár látványos és édes, valójában tele van cukorral, mesterséges ízekkel és sűrítőanyagokkal. Inkább desszert, mint kávé – és a tested is így érzi.

Fileva szerint az olcsó, gyenge minőségű instant kávé nem csak hogy nem tesz jót, de akár ártalmas is lehet. Az ilyen termékek előállításakor gyakran használnak kémiai oldószereket, amelyek növelhetik az akrilamid nevű, rákkeltő anyag szintjét. Más szóval: ami gyors és kényelmes, az nem mindig biztonságos.

Forrás: kertesrecept, címlapkép: Pixabay

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük