Belföld

Durvul a belharc a Fideszben, lecsapott a párt vasökle L. Simon Lászlóra – Csák János nem tűrte, hogy szembeszálljanak vele

Áll a bál a World Press Photo kiállítás egyik sorozata miatt, amin az LMBTQ-közösséghez tartozó emberek láthatók. A múzeum kirakta a 18+-os táblát, a minisztérium szerint azonban L. Simon nem volt jogkövető érdemi felhívás után sem. A miniszter emiatt döntött a kirúgása mellett – számol be a Hvg.hu.

Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetője hétfőn kirúgta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatóját.

A múzeum körül napok óta áll a bál, miután Dúró Dóra javaslatára kitiltották a 18 éven aluliakat a gyermekvédelminek nevezett törvény alapján a múzeumból. A szélsőjobboldali politikus a World Press Photo kiállítás egy sorozata miatt kezdett akcióba, ami egy melegeknek otthont adó idősotthont mutatott be. A sorozatot Hannah Reyes Morales készítette. A Magyar Nemzeti Múzeum a 18+-os karikát kirakta, azonban a személyi igazolványokat a múzeum munkatársainak nincs joga ellenőrizni, nem is tették meg.

A hivatalos közlemény szerint Csák azzal indokolta L. Simon kirúgását, hogy “a főigazgató az intézménytől elvárható jogkövetést mulasztotta el, azt érdemi felhívásra sem teljesítette, mitöbb, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását lehetetlenítette el”. (via hvg.hu)

Fotó: MTI/MTVA/Katona Tibor

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?