Belpol

DK: az orbáni infláció letörése mentheti meg a forintot

Az elemzői várakozások szerint nehéz hónapok várnak a forintra, amely a magas kamatok ellenére is gyengülni fog az orbáni infláció, az uniós pénzek elvesztése és az Európa-rekorder magyar gázár miatt. Ha Orbán marad, újra jön a 400 forint feletti euróárfolyam – írja dr. Molnár Csaba a DK EP-képviselője, az EP Gazdasági Bizottságának tagja a Közbeszédnek is eljuttatott pénteki közleményében.

A Demokratikus Koalíció szerint csak a szociáldemokrata fordulat mentheti meg a forintot a teljes elértéktelenedéstől! A párt szerint csak egy Dobrev Klára vezette szociáldemokrata kormány tudja letörni az orbáni inflációt, hazahozni az uniós pénzeket, euróbevezetési céldátumot kitűzni, leszámolni a korrupcióval és a milliárdosok Magyarországa helyett megteremteni az emberek államát, amely vigyáz ránk – írják.

Molnár Csaba hozzátette: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – ez kell az erős forinthoz és majd a magyar euróhoz is – húzta alá.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?