Belpol

Debrecen momentumos polgármesterjelöltje vitára hívta a Fidesz helytartóját, Papp Lászlót

Mándi László, Debrecen ellenzéki polgármesterjelöltje nyílt levelet írt Papp László fideszes polgármesternek, amiben vitára hívta őt – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum szóvivője.

A momentumos politikus levelét az alábbiakban közöljük:

Látta múlt vasárnap a tömeget a Nagytemplom előtt? Legalább tizenötezer polgártársunk, köztük több ezer debreceni polgár követelte a változást. Változást az országban és változást Debrecenben. Legkésőbb múlt vasárnap a debreceniek megmutatták: nekünk beszédünk van egymással.

A dialógus és a vita a demokrácia alapja. Egy vitától egy demokrata sohasem ijedhet meg, nem nyűgként, hanem lehetőségként és kötelességként kell tekintenie rá minden választáson induló jelöltnek.

Debrecen fordulóponthoz érkezett: a 2024. június 9-i választás tétje, hogy a város a debrecenieké marad, vagy elveszik a külföldi befektetők és a kormány alkujának köszönhető városrombolásban.
Cívisváros vagy legnyugatibb keleti gyarmat?

Élhető város vagy akku főváros?
A debreceniek érdekei vagy a pesti kormány érdekei?
Debreceniek vagy Debrecen-ellenesek?
Ha másban nem is, abban talán egyetérthetünk, hogy fontos, városunk jövőjét meghatározó kérdések ezek, amelyeknek megvitatása méltó lenne a cívis névhez.

Az Összefogás a Cívisvárosért Egyesület jelöltjeként, az egyetlen esélyes kihívójaként szeretném, ha minden debreceni választópolgár tisztában lenne azzal, hogy miről fogunk szavazni az önkormányzati választáson. Szeretném, ha nyíltan, őszintén elmondanánk, hogy mit gondolunk városunk jelenlegi helyzetéről és mit kívánunk tenni a következő években.

Tisztelt Papp László!

A júniusi választásnak két kimenetele lehet: vagy Ön győz, vagy én. Köztünk dől el a Debrecen jövőjéért vívott küzdelem. Mindezért, ezennel hivatalosan is kihívom egy polgármesterjelölti vitára. A nyilvános vitát bármilyen időpontban, bármilyen helyszínen és bármilyen formátumban szívesen vállalom a június 9-ét megelőző időszakban.

Válaszát előre is köszönöm!

Fotó: Czeglédi Zsolt/ MTI