Belpol

Dávid Ferenc: Folytatódik az orbáni infláció, amely még mindig háromszorosa az eurózóna inflációjának

Nem ért véget, sőt tartósan fennmarad Magyarországon az orbáni infláció, Európa legmagasabb áremelkedése az Európai Bizottság előrejelzése szerint, amely több mint háromszorosa az eurózóna inflációjának, emellett nagyon magas lesz jövőre a költségvetési hiány is, vagyis folytatódnak az Orbán-kormány megszorításai – tájékoztatta a Közbeszédet dr. Dávid Ferenc, a DK gazdasági árnyékminisztere.

Az Árnyékkormány szerint megszorítások helyett csak bér- és nyugdíjemelésekkel, az európai uniós pénzek hazahozatalával és az euróbevezetés céldátumának kijelölésével lehet felszámolni az orbáni inflációt.

A szakpolitikus az eddigiekkel kapcsolatban elmondta, hogy az Orbán-kormány egyetlen intézkedése sem volt képes megállítani az élelmiszerek, az üzemanyagok és a rezsi drágulását, sőt a megszorítások fokozták az áremeléseket.

Közölte, az emberek egyre kevesebbet vásárolnak a drágulás miatt, emiatt bezuhannak a vállalkozások és az állam bevételei, amelyek így újabb áremelésekre és megszorításokra kényszerülnek.

Dávid Ferenc hangsúlyozta, hogy ennek a megszorítás-spirálnak csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata vethet véget a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – emelte ki a DK képviselője.

Címlapkép: Dávid Ferenc/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?