Belpol

Cseh Katalin a Mi Hazánk budapesti kampányáról: Ugyanazt a gyűlöletet árulják, mint Orbán

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Facebook-oldalán reagált a Mi Hazánk rasszista kampányára – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum sajtóirodája.

Cseh Katalin ebben úgy fogalmaz, Toroczkai László ugyanúgy a hazugságot és a gyűlöletet árulja a dühös és kizsákmányolt embereknek, mint Orbán Viktor a propagandájában. A közös pont bennük viszont az, hogy ez nem fogja senki életét sem megoldani.

Bevallom, nekem mindig megható, ha akár egy török, akár egy kínai, akár görög gyorsétteremben az ott dolgozók magyarul szolgálnak ki – mert pontosan tudom, hogy a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve, és le a kalappal mindenki előtt, aki belevág, sokszor felnőtt fejjel és tanulja, megtanulja! Szoktam kínai boltban is vásárolni, ahogy mindenki.

Ezért is döbbentem le, amikor megláttam, hogy a belváros közepén a Mi Hazánk Mozgalom éppen ezeket az embereket jelölte ki az aktuálisan gyűlölendő csoportnak a legújabb rasszista kampányában. Kínaiznak, kebabosoznak, de őszintén: aki szerint Budapest vagy Magyarország top10 problémája között van a gyrosos, az úgy el van tévedve, mint a Bécsben rettegő Lázár János. De azt is tudom, hogy a Mi Hazánk rossz helyen próbálkozik: hiszen a budapestiek számtalan alkalommal bizonyították, hogy szeretik a szabadságot, szeretik megadni az esélyt a boldoguláshoz, és nem fognak gyűlölni valakit csak azért, mert más színű a bőre, vagy más formájú a szeme.

Nem a kebabosok, nem a békaemberek, nem az oltások és még csak nem is a “brüsszeli dzsendermaffia” miatt nehezebb az élete napról napra az embereknek, hanem mert Orbán Viktor kormányában úgy gondolják, hogy kormányzás helyett elég hülyeséget beszélni a propagandában.

Toroczkai László pedig ugyanúgy a hazugságot és a gyűlöletet árulja a dühös és kizsákmányolt embereknek, mint Orbán Viktor a propagandájában. A közös pont bennük viszont az, hogy ez nem fogja senki életét sem megoldani.

Mi ellenben azért dolgozunk, hogy a magyarok valódi problémáit oldjuk meg: hogy felzárkózzunk az európai életszínvonalhoz, amitől az Orbán-kormány megfosztja a magyarok nagyon nagy részét. Ehhez pedig arra van szükség, hogy elkötelezettek legyünk egy erős Európa mellett, mert egy ilyen szövetségben tud Magyarország is erős, sikeres és szabad lenni. Olyan ország, ahol az emberek számára adott egy olyan alapvető jólét, és emberközpontú berendezkedés, hogy a tehetsége és szorgalma szerint mindenki szabadon eldöntheti, hol szeretne dolgozni, üzletet nyitni, vagy éppen ebédelni. Ezt a típusú, szabadságelvű berendezkedést pedig talán mondanom sem kell, hogy nem Kelet felé találjuk, hanem az Európai Unióban.

Fotó: Momentum Mozgalom