Belföld

Bombaként robbant: ezt lépi az ügyészség Magyar Péter meghallgatása után

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az előtte folyamatban lévő büntetőügyben kedden ismét tanúként hallgatta ki Magyar Pétert – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az MTI-vel.

Azt írták: kihallgatása előtt Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy a volt házastársával, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel folytatott magánbeszélgetésről készült hangfelvételt.

Az ügyészség szerint helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. “A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül” – tudatták.

Közölték azt is, hogy az ügyészség valamennyi, a felvételen és a Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemez, értékel és további bizonyítást végez.

“Ismételten szükséges rámutatni arra, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is” – hangsúlyozta közleményében az ügyészség. Hozzátették: valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentált, ráadásul ezeket az adatokat nemcsak egy helyen tárolják, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket.

“Minden, az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént vagy folyamatban van” – olvasható a közleményben.

Ezekről részletesebb tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészség március 28-án sajtótájékoztatón ad – írták.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt