Közélet

Bodnár Zoltán: Újabb orbáni megszorítások várhatóak a költségvetési hiánycél növekedése miatt

Akkora a baj az idei költségvetésben, hogy már a fideszes parlamenti többség által megválasztott Költségvetési Tanácsnak kellett figyelmeztetnie az Orbán-kormányt: hiába emelték a 2023-as költségvetési hiánycélt, ettől még csökkenteni kell az állami költekezést – közölte lapunkkal Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter.

A politikus úgy vélekedett, hogy ennek eredményeként az államadósság növekedése és újabb orbáni megszorítások várhatóak.

Az Árnyékkormány szerint nem újabb megszorításokra, hanem felelős, hozzáértő költségvetési tervezésre van szüksége a magyar gazdaságnak. Erre azonban képtelen az Orbán-kormány. Ahogy elbukta az idei költségvetési hiánycélt, úgy el fogja bukni az idén nyáron, rohamtempóban összefércelt, légből kapott számokon alapuló 2024-es költségvetés hiánycélját is.

Bodnár Zoltán kitért arra is, hogy Orbán Viktor kormányának krónikus hozzá nem értését és politikai rövidlátását bizonyítja, hogy sokkal többet költenek az államkasszából, mint amennyi adóbevétellel számoltak.

Hozzátette, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy megszorítások helyett végre átlátható és felelős állami költségvetése legyen a magyar államnak. Az ilyen költségvetés a vállalati profitok és az államadósság növelése helyett az európai bérek és nyugdíjak, az erős állami egészségügy és oktatás, vagyis az igazságos Magyarország megteremtését szolgálja – nyilatkozta a Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük