Belföld

Bekötött szemű diákok tiltakoztak kitiltásuk ellen a Nemzeti Múzeum lépcsőjén

A valódi gyermeknevelés a minőségi oktatással kezdődik! – üzenték vasárnap délelőtt az Egységes Diákfront aktivistái a Nemzeti Múzeum lépcsőjéről, miután korábban kiderült, hogy a „gyermekvédelmi törvényre” hivatkozva már nem engednek be tizennyolc éven aluliakat a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításra – számolt be a 24.hu.

Ezzel – mint az akciót bemutató élő videós közvetítés leírásából kiderült – a diákok múzeumokból való kitiltása helyett valódi oktatási reformokat követeltek az aktivisták.

Csák János kulturális és innovációs miniszter – mint ismert, arról tájékoztatta a Mi Hazánkat, hogy a párt kezdeményezése nyomán tizennyolc év alattiak a továbbiakban nem látogathatják a Nemzeti Múzeum kiállítását, „mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt”.

A 24.hu arról számolt be, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese sikerként értékelte a miniszter által bejelentetteket. A képviselőnő korábban maga kérte törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását Csák János minisztertől a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt, „azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat” – olvasható az erről szóló pártközleményben.

Címlapkép: ahang/Facebook

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?