Külpol

Az izraeli erők bevonultak a Gázai övezet északi részére, kiterjesztették a szárazföldi műveleteket

Az izraeli hadsereg erői az éjszaka folyamán bevonultak a Gázai övezet északi részére, kiterjesztették a szárazföldi műveleteket, és továbbra is “a terepen vannak” – mondta Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője egy szombati sajtótájékoztatón a Sky News beszámolója szerint.

Hagari hozzátette, hogy az IDF a levegőből és a tengerről is folytatja a Hamász infrastruktúrája elleni támadásokat.

Hagari beszámolója szerint péntek este Hamász-parancsnokokat öltek meg, köztük egy haditengerészeti főnököt is. “A megölésük azt jelenti, hogy egy gyengébb ellenséggel fogunk harcolni.” Azt is mondta, hogy az IDF folytatja annak leleplezését, hogy a Hamász “hogyan használja és használja ki a gázai civil lakosságot”.

A szóvivő azt mondta, hogy azok a civilek, akik a Gázai övezet déli részére menekülnek, több humanitárius segélyhez fognak hozzáférni. “Több élelmiszert, gyógyszert és vizet szállító teherautó fog bejönni. Bárki, aki azon a területen tartózkodik, amely biztonságos és védett terület, megkapja ezeket.”

Hagari arról is beszámolt, hogy az IDF az éjszaka folyamán a libanoni Hezbollah infrastruktúráját is támadta. (via Sky News, Telex)

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?