Belföld

A Nemzeti Múzeum főigazgatója köszönetet mondott Dúró Dóra szélsőjobbos képviselőnek

„Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony” – írta a közösségi médiában a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a volt fideszes országgyűlési képviselő, L. Simon László – hívta fel a Közbeszéd figyelmét a Gulyáságyú Média.

L. Simon László a bejegyzéséhez fotókat is mellékelt, melyek a Magyar Nemzeti Múzeum szeptemberben nyílt fotókiállítására, a World Press Photo-ra sorban álló látogatókat ábrázolnak.

L. Simon a ironikus „köszönetével” minden bizonnyal arra utalt, hogy a Mi Hazánk frakcióvezető-helyettese, Dúró Dóra kezdeményezése alapján Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter miniszter október végén úgy döntött, 18 éves kor alatt tilos látogatni a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást (World Press Photo).

Dúró képviselő törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák Jánostól a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető kiállítás tartalma miatt, mivel a szélsőjobboldali képviselő szerint

  • a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot,
  • illetve a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat.

Csák János Dúró beadványa nyomán a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára már nem értékesít jegyet.

A Mi Hazánk politikusánál miden bizonnyal Hannah Reyes Morales-nek fotósorozata verte ki a biztosítékot. (via Gulyáságyú Média)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?