Belföld

A Momentum elkezdte a háborús plakátok átragasztását, a szülők folytatták, a városvezetés azonban letépte

Orosházán, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt található egy, a “Háború” felirattal ellátott fideszes propaganda plakát. A helyi lakosság körében nagy felháborodást keltő, az országszerte is látható hasonló propagandaelemek miatt, a Momentum orosházi szervezete letakarta a plakátot egy kedves cicás képpel – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum szóvivője.

A város vezetése azonban gyorsan reagált, és közterület-felügyelők rögtön eltávolították a takarást. Ennek ellenére a helyi szülők, akiket szintén zavar a háborús retorika, saját kezdeményezésükre, gyermekeik bevonásával ismételten letakarták a plakátot, amit azonban később ismételten leszedtek. A Momentum tagjai a takarás mellett állnak, míg a Fideszes városvezetés azzal szemben. A letakarás-leszaggatás azóta naponta ismétlődik.

A háborús félelemkeltés és a propaganda helytelen, különösen iskolák és gyermekek közelében. Elítéljük a városvezetés gyakorlatát, és továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy védelmezzük polgártársaink, különösen a fiatalabb generációk mentális és érzelmi biztonságát

Fotó: Momentum/ Facebook