Belpol

A kormány tovább növeli a szakadékot a milliárdos elit és a gürcölő magyarok gyerekei között az új oktatási tervezettel

Sajtóhírekre hivatkozva a DK azt állítja, hogy külön képezné a tehetősebb és a szegényebb családból származó gyerekek tanárait a kormány. A tervezet szerint a fideszes káderképző Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyna az elitpedagógus-képzés – tájékoztatta a Közbeszédet Barkóczi Balázs, oktatási és kulturális árnyékminiszter.

Az Árnyékkormány szerint végtelenül felháborító, hogy a kormány nem csökkenti, hanem még tovább növeli a szakadékot a milliárdos elit és a gürcölő magyarok gyerekei között.

Barkóczi szerint Orbán Viktor csak azzal van elfoglalva, hogy a sajátjait kiszolgálja, nehogy érintkeznie kelljen az oligarchák gyerekeinek a többi magyarral.

Közleményében a DK-s politikus úgy fogalmazott, “mi nem akarunk olyan országban élni, ahol a gazdagok gyerekeinek nem kell vizsgáznia a jó jegyért, ezért Dobrev Klára Árnyékkormánya véget fog vetni ennek, vissza fogjuk venni hazánkat Orbán milliárdosainak a zsebéből”.

Kifejtette, “a kormányváltás után gondoskodni fogunk róla, hogy mindenkinek egyforma esély járjon az életben, függetlenül attól, hogy hová és milyen családba született”.

Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk – tette hozzá.

A címlapkép illusztráció. Fotó: MTI

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.