Pletykafészek

Az újévi lencsefőzelék titka, amit sokan nem ismernek, pedig így hoz bőséges évet!

Nemcsak szerencsét hoz, finom is. Előre be kell áztatni, ezt mindenki tudja, de van pár fortély, hogy tökéletes legyen.

Piacon vegyél, kimérve, ne zacskósat. A lencsefőzelék akkor tökéletes, ha nem híg, de nem is túl sűrű, és tökéletes az ízesítése. Itt a mi receptünk:

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg lencse
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymakrém)
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • mustár
  • cukor
  • 1 citrom leve
  • kolbász ízlés szerint
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés:

A jól megmosott lencsét az igen apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával feltesszük főni. Amikor a lencse félig megpuhult, belekarikázzuk a kolbászt, és megsózzuk.

Ha megpuhult a lencse, pirospaprikás rántást készítünk, és berántjuk vele a főzeléket. Majd adunk hozzá ízlés szerint 1-2 evőkanál cukrot, ugyanannyi mustárt, és belecsavarjuk a citrom levét. Hozzáadjuk a tejfölt is, és jól elkeverjük.

Ha nem sikerül elég sűrűre rántani, akkor a tejfölbe is szoktam keverni egy kis lisztet, mielőtt a főzelékbe keverem. Magyarul rántom is, habarom is.

Címlapkép: Freepik

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük