Külpol

Ülj le egyes! Trump szerint Magyarország határos Oroszországgal és Orbán Törökország erőskezű vezetője

Újabb kampányeseményt tartott Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke, ezúttal az Iowa állam beli Sioux City-be látogatott, és akárcsak egy héttel korábban, most is megemlítette Orbán Viktort. Trump legutóbb “Törökország erőskezű vezetőjének” nevezte a magyar miniszterelnököt, most azonban sikerült eltalálnia, melyik ország élén áll Orbán – írja hvg.hu.

Hallottatok már Orbán Viktorról? Ő Magyarország vezetője, Magyaroroszág pedig Ukrajnával és Oroszországgal is határos”

– magyarázta Trump.

Beszéde egy pontján megemlíti, hogy néha eltér a súgógépen vetített szövegtől, hiszen az sokkal érdekesebb, de kiemeli, az eszköz jó arra, hogy garantáltan ne hibázzon a szónok – ez azonban Trumpnál nyilvánvalóan nem fontos szempont. Még ekézni is kezdi Joe Bident, aki állítása szerint túl öreg ahhoz, hogy a súgógépet tudja követni.

Mondandója oda fut ki, hogy ismét dicsőíteni kezdi Orbánt, amiért szögesdrót kerítéssel vette körbe az országot és tízméterenként határőröket állított a migráció elleni védekezésként. Majd felidézi azt is, hogy a magyar miniszterelnök szerint nem lenne orosz–ukrán háború, ha Trump lenne az USA elnöke. Trump múlt heti méltatását egyébként Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is megosztotta (igaz, ő kivágta belőle a bakit). (via hvg.hu)

Címlapkép: AFP/Frederic J. Brown

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?