Belföld

Új igazgató a kecskeméti Mercedes-gyár élén

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának igazgatói pozícióját Jens Bühler tölti be januártól – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az MTI-vel szerdán.

A vállalatnál 21 éve különböző vezetői pozíciókban dolgozó szakember új szerepkörében a folyamatban lévő gyárbővítésért, valamint a Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) és a Mercedes-Benz Electric Architecture Midsize (MBEAM) platformok jövőbeni modelljeinek gyártásba történő integrálásáért felel.

Jens Bühler gépészmérnöki tanulmányait követően, 2003-ban csatlakozott a vállalathoz a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában gyártási folyamatokért és anyagtechnológiáért felelős szakemberként. A folyamattervezésben betöltött különböző szerepek után 2014-ben vette át a pekingi Beijing Benz Automotive Company (BBAC) üzemben az MRA sorozat (GLC és E-osztály) gyártástervezési feladatainak vezetését, és jelentős szerepet vállalt a BBAC MRA II gyárbővítésének felépítésében. Később a kecskeméti gyárbővítés projekt tervezéséért, majd 2018-tól a Mercedes-Benz Operations stratégiai irányainak, illetve irányítási modelljének a kialakításáért volt felelős.

A Mercedes-Benz globális gyártervezési területét 2021 óta vezeti. Ebben a pozícióban jelentős szerepe volt a Mercedes-Benz Cars gyártástervezési funkcióinak átalakításában, és lefektette a Mercedes-Benz AG jövőbeni gyárainak tervezési irányelveit. Széleskörű projektmenedzseri tapasztalatával – és az általa vezetett csapattal – az elmúlt három évben világszerte ő irányította a vállalat építési és gyártósori projektjeit. Bühler 2024 januárjában Christian Wolfftól vette át a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetését, aki nyolc évig irányította az üzemet, majd ezt követően nyugdíjba vonul.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2012-ben kezdte el tevékenységét Kecskeméten. A vállalat a 2022-es beszámolási időszakban több mint 150 ezer darab járművet gyártott, munkavállalóinak létszáma 4543 volt.

A társaság 2022-ben közel 4 milliárd euró árbevételt ért el az előző évi 3,1 milliárd euróval szemben, a bevétel több mint 99 százaléka exportértékesítésből származott. Az adózás előtti nyeresége a 2021. évi közel 75 millió euróról 2022-ben több mint 96 millió euróra nőtt.

Fotó: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?