Belföld

„Tanuljatok tik is!” – A Mészáros Csoport lett a legértékesebb magyar családi vállalkozás

Két év kihagyás után újra a dobogó tetejére állhatott Mészáros Csoport a legértékesebb családi cégek listáján, amit a Forbes kilencedik alkalommal állított össze.

A Mészáros Csoport becsült értéke 526,1 milliárd forint volt 2022-ben. Ez majdnem 170 milliárddal több, mint ami a lap tavalyi becslésében (355,7 milliárd forint) szerepelt. A növekedés jókora része az Opus Nyrt.-nek köszönhető: több mint kétszer értékesebbnek árazták a vállalatot a befektetők, mint tavaly ilyenkor.

A lista második helyén a tavalyi győztes, a Felcsuti család cégbirodalma, az MPF Holding (408,3 milliárd forint) áll. Felcsuti Zsolt cége főleg géptartozékgyártásról, ipari alkatrészeiről, csiszolószerszámairól, illetve hűtő- és fűtőkészülékeiről ismert.

A képzeletbeli harmadik fokára a Csányi Sándor nevével fémjelzett Bonafarm Csoport (320,4 milliárd forint) került, de a top 5-be befért Demján Sándor örökösei (Gránit Pólus csoport) mellett a Duna Aszfalt is. A Forbes csak tenderkirályként emlegeti Szíjj László cégcsoportját, amely összesen 450 milliárd forint értékű közbeszerzési projektet nyert el az elmúlt három évben. (via Telex)

Címlapkép: Mészáros Lőrinc/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük