Belpol

Sóskút polgármestere hiába ígérte Gelencsérnek, mai napig nem küldött tájékoztatást az akkufeldolgozóról

Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője a Facebookon számolt be róla, hogy ugyan Sóskút polgármestere, König Ferenc előző héten megígérte, de a mai napig nem küldött írásbeli tájékoztatást az Andrada akkufeldolgozó cég Sóskútra tervezett gyáráról – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum sajtóosztálya.

A Momentum politikusa azt írja:

König Ferenc a múlt héten elmenekült arról a sóskúti lakossági fórumról, amit saját maga hívott össze. A hirtelen távozásakor összefutott Csőzik Lászlóval, Érd polgármesterével, és számára, valamint a környékbeli polgármestereknek írásbeli tájékoztatást ígért. Ez a tájékoztatás viszont a mai napig nem történt meg. Mindez ma reggeli beszélgetésünk során Csőzik Lászlóval, Érd polgármesterével és Dr. Lukács László, polgármesterrel, Tárnok vezetőjével is megerősítésre került. A helyzetet tetézi, hogy a sóskúti önkormányzat Facebook oldala is hallgat január 31-e óta. Az Andrada Group pedig egy semmitmondó videóval jelentkezett néhány napja, amely alól előbb elrejtették a hozzászólásokat, majd korlátozták annak lehetőségét.

Vajon mikor várhatunk valódi válaszokat? Hogyan halad tovább a 100 ezer ember lakókörnyezetét  érintő akkufeldolgozó ügye? Miért nem kezelik partnerként az ott élő embereket? Mikor áll valóban a nyilvánosság elé a polgármester és a cég vezetése?

Fotó: budapestkornyeke.hu

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?