Belpol

Orosz Anna a Belügyminisztériumhoz fordult az életveszélyesen megvert kisgyerek ügyében

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője a Belügyminisztériumhoz fordult az életveszélyesen megvert kisgyerek ügyében. Erről a közösségi médiában számolt be a Momentum politikusa – tájékoztatta a Közbeszédet Varsányi Áron, a Momentum Mozgalom szóvivője.

A hírek szerint múlt héten életveszélyes sérülésekkel került kórházba egy kétéves állami gondozott kisfiú, aki nevelőszülőknél volt elhelyezve. Az állam ismét cserbenhagyott egy gyermeket, akit neki kellett volna megvédenie.

Tudjuk, hogy rengeteg elhivatott és felelősségteljes nevelőszülő van ma Magyarországon, akik mindent megtesznek a rájuk bízott gyermekekért. De az ő elhivatottságuk nem elég, az államnak is teljesítenie kell a kötelességét. Ismét bebizonyosodott, hogy a jogászkodás és a látszatintézkedések senkinek nem segítenek. Valódi cselekvésre, a meglévő törvények megfelelő végrehajtására és a rendszer megerősítésére van szükség, hogy ilyen tragédiák ne történhessenek meg.

Az eset kapcsán ezért a gyermekvédelemért is felelős Pintér Sándorhoz fordultam:

– Indított-e a hatóságok felelősségére kiterjedő vizsgálatot a Minisztérium?

– Milyen lépéseket fog tenni a Belügyminisztérium annak érdekében, hogy minden állami gondozott gyermek biztonságban, méltóságban és szeretetben nőhessen fel Magyarországon?

– írja Orosz Anna.

Fotó: Orosz Anna/Momentum

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!