Belpol

Menczer Tamás szerint modern kori keresztényüldözés zajlik Magyarországon

Elfogadhatatlannak nevezte a keresztégetést bárhol Magyarországon a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában; Menczer Tamás a Nagy-Szénás hegyen felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a “modernkori keresztényüldözés” elleni fellépésre szólított fel.

Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az augusztusban felgyújtott kereszt esetében “a valláson messze túlmutató kérdésről van szó”. Közlése szerint mindent megtesz azért, hogy a hegyen ismét kereszt álljon. A kormányhivatal ki is adta az ehhez szükséges engedélyeket, “azonban vannak emberek, akik nem akarják, hogy itt kereszt álljon” – fogalmazott.

Hozzátette: ilyen ember például Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, aki szerint a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt. A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület sem akarja a kereszt felállítását, a szervezet elnöke, Vojczek Judit megtámadta a kormányhivatali engedélyt a bíróságon, így bírósági eljárás lesz az ügyben.

Az elnökasszony és csapata is azt állítja, hogy ha a keresztet újra felállítják, akkor kivégzik a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítják a kövér daravirágot – mondta a fideszes politikus.

Menczer Tamás kifejtette, fontos ügynek gondolja a környezetvédelmet, azonban nyilvánvaló, hogy itt nem a környezet védelméről van szó.

“Amit Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit elnökasszony csinál, az a modernkori keresztényüldözés”. “Én harcolni fogok ez ellen” – mondta, hozzátéve: mindenki, akinek fontos a kereszt felállítása, számíthat rá. Szerinte “komoly küzdelemre kell készülni”, ezért az emberek támogatását kérte az ügyben.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény, hozzászólás?