Sport

Ilyen lesz a foci-Eb hivatalos labdája, 45 ezerért bárki megveheti + VIDEÓ

2023 november 15-én Philipp Lahm tornaigazgató és Manuel Neuer világbajnok kapus Berlinben prezentálték a következő hetek legtöbb figyelmet kapó sportszerét, amit a környezettudatosság jegyében alkottak meg újrahasznosított poliészter és vízbázisú festék felhasználásával. A Futballszerelem névre keresztelt labda lesz az első az Európa-bajnokságok történetében, amiben a videobíró döntését segítő szenzor is van.

A labda az Adidas Connected Ball technológiával van felszerelve, ezt először használják majd az Európa-bajnoki döntők történetében. Ez a rendszer eddig soha nem látott betekintést nyújt arról, hogyan mozog a labda és mi a helyzete, ezzel hozzájárul az UEFA videóbíró-asszisztenseinek döntéshozatali folyamatához is. A játékszer színes elemei a résztvevő nemzetek sokszínűségét ünneplik, ezenkívül a labdán a torna stadionjainak ábrázolása is szerepel a megfelelő város nevével ellátva.

A 10 rendező város mindegyike 900 labdát kapott a német sportszergyártótól, hogy azokat szétossza a helyi iskoláknak. A Fussballliebe – ahogy németül hívják – normál méretű másolata nagyjából 10 ezer, az eredeti labda pedig körülbelül 45 ezer forintért kapható Magyarországon.

Fotó: Pixabay

(via kreativ.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények