Külpol

III. Károly a rákkezelésének mellékhatásairól beszélt

III. Károly hétfőn Vilmos herceggel együtt a Hampshire-ben található Brit Légierő Múzeumába látogatott, ahol a brit hadsereg egyik veteránjának elárulta, hogy a kemoterápiás kezelés következtében elveszítette az ízérzékelését.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a Buckingham-palota még február 5-én jelentette be, hogy Károly királyt rákkal diagnosztizálták. Mint akkor közölték, nem prosztatarákról van szó, és meg is kezdték a betegség kezelését. Bár az uralkodó a papírmunkákat ez idő alatt, a különböző eseményeken a királyi család más tagjai, köztük Kamilla királyné és Vilmos herceg helyettesítették.

A 75 éves III. Károly áprilisban már visszatért a munkához, május 13-án pedig Vilmos herceggel együtt a Hampshire-ben található Brit Légierő Múzeumába látogatott, ahol Aaron Mapplebeckkel, a brit hadsereg veteránjával, és ráktúlélővel beszélgetett.

A People magazin beszámolója szerint Mapplebeck arról beszélt a brit uralkodónak, hogy tavaly elveszítette az ízérzékelését, miután kemoterápiás kezelésen esett át, és

III. KÁROLY ELÁRULTA, HOGY VELE IS UGYANEZ TÖRTÉNT.

A király egészségi állapotával kapcsolatos őszintesége egyébként egyedülálló a királyi család történelmét tekintve.

Mint ismert, III. Károly mellett a királyi család egy másik tagja, Katalin hercegné is daganatos megbetegedéssel küzd. Ő karácsony óta nem vett részt nyilvános programokon, még januárban hasi műtéten esett át, ekkor észlelték a betegséget, ám az nem derült ki, pontosan a rák melyik típusát diagnosztizálták nála. Továbbá azt sem tudni, mikor térhet vissza a közfeladatokhoz.

Fotó: MTI/EPA/Pool/Chris Jackson

(via index.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények