Pletykafészek

Honnan tudhatod, hogy valaki a környezetedben rossz hatással van az életedre?

Vannak olyan szerencsés személyek akik csodálatos emberekkel vannak körülvéve, szerető szüleik, összetartó családjuk van és megbízható barátok vannak körülöttük. Sajnos van néhány olyan személy is körülöttünk akik „mérgezőek”, ők azok akik megmérgezhetik az életünket bármennyire is odafigyelünk a velük történő kapcsolatra.

Akik ismernek hasonló embereket azok tudják miről beszélek, ezek a személyek nehéz emberek. Nekik furcsa szokásaik vannak vagy csak egyszerűen irritálóak, ők nem olyan emberek akik érzelmi problémákkal harcolnak. A toxikus emberek nagyon jól tudnak manipulálni, először nagyon kedvesek, jóindulatúak majd egy pillanat alatt rendkívül keménnyé válnak.

Az ilyen emberek barátai ezt teljesen normális dolognak tartják addig amíg rájönnek, hogyan is viselkednek ők a kulisszák háta mögött. A jószívű embereket célozzák meg, mert tudják, hogy azoktól kapnak még egy második, harmadik esélyt, hiszen a jólelkű emberek abban hisznek, hogy bármelyik ember megváltozhat, ha szeretve van. Az igazság az, hogy a jólelkű embereknek több időre van szükségük ahhoz, hogy rájöjjenek arra, hogy a mellettük lévő személy csak kihasználja őket.

Mi jellemző a toxikus emberekre

– Sokkal többet kérnek annál mint amennyit ők adnak.

– Egoisták, csak akkor érdekli őket a másik ember amikor hasznuk van belőle.

– Nekik mindig igazuk van.

– Nyilvánosság előtt máshogy viselkednek, mint a magánéletükben.

– Egy szempillantás alatt átváltoznak, a jó és szimpatikus ember hirtelen rideg és agresszív lesz minden ok nélkül.

– Konfliktusokat keltenek az emberek között majd azt hangoztatják, hogy senkiben sem lehet megbízni csak bennük.

– Ők soha nem hibásak, mindig áldozatok.

Hogyan sikerül nekik manipulálni a másik embert?

Ha a most felsorolandók közül akár egyet is észleltek az illető személyen akkor lehet, hogy egy toxikus személy van körülöttetek:

– Mindig azt érzed, hogy meg kell mentened őt.

– Mindig találsz mentséget az illető személy elégtelen viselkedésére.

– Depressziósnak érzed magad a jelenlétében.

– Nem látod előre az illető személy reakcióját, a vele történő beszélgetés pedig stresszessé tesz.

– Több esetben is úgy érezted, hogy nem ismersz rá erre az emberre.

– Hibásnak érzed magad, ha neki rosszkedve van, még akkor is, ha nem tudod az igazi okát.

Sajnos néhány embert mellőznünk kell azért, hogy megóvjuk a saját boldogságunkat. Senkinek sem kötelező egy egoista emberrel tartani a kapcsolatot, egy olyannal aki csak manipulál és megaláz titokban vagy nyilvánosan. Nagyon szomorú dolog amikor valaki rádöbben arra, hogy a szeretett személy megmérgezi az életét, de cselekedni kell ez ellen.

Lehet, hogy szükség lesz egy kis időre ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy egy toxikus emberrel van dolgunk, de ha a fent említettek közül észlelünk néhányat akkor bizony el kell gondolkodnunk ezen. Néhány kapcsolat nehéz, de ez normális. Egyes emberek ellentmondóak, ez is normális dolog. De az nem normális dolog, ha egy kapcsolat fájdalmat okoz és tönkreteszi az ember kedvét. Sok embert nem lehet megváltoztatni a legőszintébb szeretettel sem. (via Bidista.com)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?