Hihetetlen! Egy tepsinyi kakaós csiga mindössze 900 forintból, így készítettem el
Ki ne szeretne egy frissen sült, puha, kakaós csigát az otthonában? Sokaknak azonban az az érzésük, hogy a finom házi sütemény készítése drága és időigényes. Pedig nem kell milliókat költeni, hogy egy egész tepsivel varázsoljunk az asztalra! Megmutatom, hogyan készítettem el egy egész tepsinyi kakaós csigát mindössze 900 forintból, egyszerű alapanyagokból, gyorsan és könnyedén.
Az elkészítés nem bonyolult: a tésztát gyorsan összegyúrtam, hagytam kelni, majd gazdagon megkentem kakaós töltelékkel. A csigákat sorban a tepsibe helyeztem, és pár percnyi előkészület után a sütőbe kerültek. Mire illata betöltötte a konyhát, a csigák tökéletesen puhák és ízesek lettek, pont úgy, ahogy egy házi süteménytől elvárható.
Ez az egyszerű recept nem csak pénztárcabarát, de garantáltan családi kedvenc is lesz. Ha legközelebb valami gyors, olcsó, de ínycsiklandó édességet szeretnél készíteni, ez a kakaóscsiga mindenképp elsőként fog eszedbe jutni.
Hozzávalók (kb. 20 csigához, 1 tepsi):
-
Tészta:
-
50 dkg liszt
-
2,5 dl tej
-
5 dkg cukor
-
5 dkg vaj vagy margarin
-
1 tojás
-
1 csomag szárított élesztő (7 g)
-
Csipet só
-
Töltelék:
-
5 dkg kakaópor
-
5 dkg cukor
-
5 dkg vaj vagy margarin, olvasztva
-
A tetejére:
-
1 tojás a lekenéshez
-
(opcionális) porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Tészta készítése:
Langyos tejben keverd el az élesztőt és egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.
A lisztet, cukrot, csipet sót, tojást és a vajat tedd egy tálba, majd add hozzá a felfutott élesztőt.
Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd letakarva hagyd kelni kb. 40–50 percig, amíg a tészta duplájára nő.
Töltelék:
Keverd össze a kakaóport, cukrot és az olvasztott vajat.
Csigák formázása:
A megkelt tésztát nyújtsd ki kb. fél centi vastagra.
Kend meg a kakaós töltelékkel, majd szorosan tekerd fel.
Vágd kb. 3–4 cm vastag szeletekre, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Sütés:
Kend le a tetejüket felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 20–25 percig, amíg szépen megpirulnak.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasztható. Opcionálisan szórhatsz rá porcukrot.
Címlapkép: Wikipedia
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!