Belföld

Hajnal Miklós: egy ferencvárosi egyesület Teslát vett a városi civil alapból

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy egy ferencvárosi labdarúgás-utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesület Teslát vett a városi civil alapból.- tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum szóvivője. 

A Ferencvárosban működő egyesület labdarúgó-utánpótlás nevelésével foglalkozik. 2021 szeptemberében a Városi Civil Alap támogatásából vásároltak egy autót, ami bevallásuk szerint megkönnyíti a gyerekek mérkőzésre és hazaszállítását, továbbá az ügyintézést. Fontos szempont volt, hogy zöld rendszámú kocsi legyen, mert akkor nincs gépjárműadó, súlyadó, parkolási díj, illetve számos helyen ingyen tölthetik az autót, és így rengeteget spórolnak. Csakhogy az írásos kérdéseimre adott válaszból kifelejtették, hogy a szóban forgó gépjármű egy használt Tesla Model S”

– írja Hajnal és hozzáteszi, hogy szerinte ha valaki egy szállításra és ügyintézésre alkalmas autót szeretne, akkor nem feltétlen ilyenre gondol.

Amikor betekintettem az iratokba a támogatásokat osztó Bethlen Gábor Alapkezelőnél, másolatot és fényképeket nem készíthettem, de a saját szememmel is láttam a Tesláról készült fotókat. Itt derült ki az is, hogy a vásárlást összesen 5 millió forinttal támogatta a magyar állam adófizetői pénzből a Városi Civil Alapon keresztül. Az ügy maszatolásából is látszik, hogy a Szőke István Labdarúgó Akadémia Egyesület pontosan tudja: a támogatás felhasználása az erkölcstelenség mintapéldája. Az Egyesület vezetőjét persze valószínűleg ez nem fogja zavarni, Tar József (aki egyébként a ferencvárosi roma önkormányzat vezetője is) a Ferencvárosi Fidesz egyik korábbi fotóján mosolyogva tölti ki az éppen aktuális nemzeti konzultációt

– zárja Hajnal.

Fotó: Momentum