Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
1. Az élesztő felfuttatása
A langyos tejbe tedd bele az élesztőt és egy csipet cukrot, majd pár perc alatt futtasd fel.
2. A tészta begyúrása
A lisztet keverd össze a sóval, majd morzsold el benne a hideg vajat. Add hozzá a tojást, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd egynemű, lágy tésztává.
3. Pihentetés
A tésztát takard le és pihentesd 45–60 percig, amíg szépen megkel.
4. Hajtogatás a rétegekért
A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki ujjnyi vastagra, szórd meg bőségesen reszelt sajttal, majd hajtogasd háromba. 15 percig pihentesd, majd még egyszer hajtogasd. Ettől lesz igazán réteges és omlós.
5. Szaggatás és előkészítés
Nyújtsd ki kb. 2 cm vastagra, majd szaggasd ki a pogácsákat. A tetejüket kend meg felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal.
6. Sütés
Előmelegített 180 °C-os sütőben süsd 18–22 percig, amíg a pogácsák gyönyörű aranybarnák nem lesznek.
Ez a sajtos pogácsa minden alkalommal bebizonyítja, miért tartozik a klasszikus kedvencek közé. Omlós, illatos, és biztosan mosolyt csal mindenki arcára, aki megkóstolja. Ha szeretnél egy olyan receptet, amit bármikor előkaphatsz, és mindig hatalmas sikert arat, akkor ezt mindenképp mentsd el, garantált, hogy nálad is pillanatok alatt el fog fogyni!
Címlapkép: Facebook