Belföld

Érkezik az új kínai gigagyár, az állam máris elkezdte áron alul kisajátítani a földeket Szegeden

Már megindultak a kisajátítási eljárások Szegeden, ahol a kínai BYD létesíthet hamarosan új üzemet – írja a G7 helyi földtulajdonosokra és földhasználókra hivatkozva.

A lap forrásai egy budapesti ügyvédi irodától kaptak tájékoztatást, mely szerint már az előzetes értékbecslés is megtörtént, az ez alapján tett ajánlattal azonban sokan elégedetlenek.

A lap forrásai egy budapesti ügyvédi irodától kaptak tájékoztatást, mely szerint már az előzetes értékbecslés is megtörtént, az ez alapján tett ajánlattal azonban sokan elégedetlenek. A G7 úgy tudja, a szántókért hektáronként 2-3 millió forintos árat kínáltak, ami kimondottan alacsony összeg, mivel az M43-as autópálya építése idején, bő egy évtizeddel ezelőtt ennél magasabb, 4-5 millió forint volt a kisajátítási ár. A lap információi szerint a földtulajok egy része bíróságon támadná meg az árat, és perközösség alapítását fontolgatják, ha nem sikerül érdemben feljebb vinniük az összeget.

Az Orbán-kormány nyáron 21 milliárd forintot biztosított egy szegedi ipari park kialakítására. A helyszín a várostól északra, a Béketelep nevű rész közelében, közvetlenül az M43-as autópálya mellett lesz, 200 hektáron fog elterülni. (hvg.hu, g7.hu)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?