Belpol

Elkezdtek szivárogni az eredmények: Így áll a újraszámlálás

Érkeznek az eredmények.

Karácsony Gergely főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben az újraszámolás második napján, így a jelenlegi városvezető már 146 szavazattal előzi kihívóját. Az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki – írja a Balramagyar,

Eddig nagyrészt kiegyenlített változások láthatók a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámolása közben – értesült a Telex.

A portál Karácsony Gergely stábjától úgy tudja, a jelenlegi főpolgármester előnye 105 szavazattal nőtt Vitézy Dáviddal szemben, így az eddigi 41-hez hozzáadva szerdán délután Karácsony 146 szavazattal vezet Vitézyvel szemben.

Az újraszámolás közben vagy nem találnak eltérést a korábban megszámolt szavazatoktól, vagy csak néhány szavazatnyi különbséget észlelnek. Például az egyik kerület 24 szavazókörében 14-ben jól számolták meg a szavazatokat a június 9-i választás éjszakáján is, míg 10 szavazókörben találtak egy-kettő, esetleg három olyan lapot, amely érvénytelen volt, vagy nem a megfelelő jelölthöz sorolták.

Van olyan kerület is, ahol 68 Karácsony Gergelyre leadott szavazatot számoltak Vitézy Dávidhoz, egy másik szavazókörben pedig 25 Karácsonyra leadott szavazatot Vitézyhez soroltak. Vitézy úgy nyilatkozott, hogy jelenleg az látszik, hogy akár ezer vagy annál is több szavazólap minősítése fog változni. Hangsúlyozta, hogy szükség lenne arra, hogy a választási törvénybe visszahozzák az automatikus újraszámlálást az ilyen szavazatkülönbségnél.

Közben a 444 információi szerint csak a XIII. kerületben száz feletti szavazattal növelte előnyét Karácsony. Egyetlen szavazókörben volt kiugró eltérés, ott több mint hatvan szavazatot találtak, amelyek tévesen Vitézy szavazatai közé voltak betéve. A többi körzetben jóval kisebb eltérések voltak, így jött ki a 100-110 szavazat eltérés.

Az újraszámolás hivatalos végeredményét pénteken hirdethetik ki.

(via Balramagyar)

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter 

Ezeket olvasta már?

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük