Elképesztő: három karácsonyi főétel, ami szinte magától elkészül
A főfogások elkészítése nem feltétlenül igényli azt, hogy megszakadjunk a konyhában, hiszen vannak a villámgyors alternatívák mellett olyan ételek is, amiket egy kis előkészítést követően csak a sütőbe kell tenni, hogy aztán maguktól elkészüljenek.
Olyan korábbi receptjeinkből válogattunk, melyek között mindenki megtalálja a számára ideális főételt, hiszen a testes steak mellett egészségtudatos étrendbe is beillő lazaccal és könnyű sült pulykával is készültünk.
T-bone steak
James Martin brit sztárszakács receptje a tökéletes bizonyíték arra, hogy a T-bone steak elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, mint ahogyan azt gondoljuk, hiszen néhány egyszerű alapanyaggal és tudatos konyhatechnológiai megoldásokkal bárki az ünnepi asztalra teheti.
Ráadásul valóban pár perc alatt elkészül, így nem kell az egész napot a konyhában tölteni a tökéletes főétel előkészítéséhez.
Tejszínes, spenótos lazac
A toszkán ízvilágú lazac serpenyőben készül. A halat krémes szósz öleli körül, hogy az ízélményt spenót, szárított paradicsom és parmezán tegye teljessé. A fogás gyakorlatilag tizenkét perc alatt elkészíthető, így garantálja a stresszmentes karácsonyi készülődést.
Sült pulyka
A sült pulyka az Egyesült Államokban hagyományos hálaadási étel, Magyarországon pedig karácsonykor kerül a leggyakrabban az ünnepi asztalra. Az általános vélekedéssel ellentétben nem ajánlott a pulykát megtölteni, mire ugyanis az üregben lévő töltelék tökéletes állagúra sülne, addigra a pulykahús már kiszárad.
A pulyka üregébe tegyünk inkább olyan alapanyagokat, amelyek ízesítik a húst és a szaftját is. Mehet bele só, bors, vöröshagyma, alma, sárgarépa, zeller vagy citrusféle is.
Címlapkép: Pixabay
(via roadster.hu)