Belpol

Donáth Anna kifakadt Orbán mai “kocsmabölcsességein”

Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebookon reagált Orbán Viktor gazdasági évnyitón elhangzott “kocsmabölcsességeire”.

A Momentum elnöke azt írja: “Orbán Viktor ma négy kocsmabölcseséggel lepte meg a hallgatóságát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján. A beszédével gyakorlatilag elismerte, hogy 14 év kormányzás után a kormányfő által megjelölt négy szempont közül három egyáltalán nem érvényesül. Nyoma sem látszik”.

Donáth úgy folytatta, hogy:

  • Magyarország el van adósodva. Az, hogy mi hitelezzünk másokat, nem gazdasági terv, hanem a fantázia kategóriájába esik.

  • Nemhogy nem pozitív a magyar költségvetés egyenlege, hanem óriási hiánnyal küzd, éppen a kormány gazdaságpolitikájának és a holdudvar mérhetetlen mohóságának következtében.

  • Valóban „jobb dolgozni, mint tengeni, lengeni”, bár én azt gondolom, hogy az ilyen jópofásodás-bölcselkedés helyett a munka becsületét a normális bérek adnák vissza. És ha nem a kapcsolatok, hanem a teljesítmény számítana.

  • Az utolsó orbáni bölcsesség: „mindig jobb, ha mi keresünk másokon, mintha mások keresnek rajtunk”. Furcsa ez a mondat egy olyan miniszterelnök szájából, aki éppen most árusítja ki az ország jövőjét, az emberek egészségét, a vizeink tisztaságát, a földjeink termékenységét a kínai birodalomnak.

“És továbbra sincs a legfontosabb prioritások között az oktatás. Ami nélkül nincs versenyképes gazdaság, nincs versenyképes ország. Ez a beszéd egy beismerésnek is beillik. Nagy bajban van a magyar gazdaság. nagy bajban van a Magyarország. És úgy tűnik, kocsmabölcsességeken túl semmilyen ötlet nincs ennek kezelésére” – tette hozzá a pártelnök.

Fotó: Momentum/Közbeszéd

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?