Belföld

Brutális felelőtlenség: halált okozott a képzetlen villanyszerelő

Halált okozott a képzetlen villanyszerelő. Vádat emeltek egy 48 éves férfi ellen, aki végzettség hiányában vállalta el egy családi ház villanyszerelési munkálatait, ám a szakszerűtlen munkája utóbb a megbízója halálát okozta.

A vádirat szerint a férfit 2022 januárjában egy ismerőse megkérte, hogy csinálja meg az otthonában lévő villamoshálózatot. Noha a vádlott szakirányú végzettséggel nem rendelkezett, elvállalta a munkát.

Az ügyészség közleménye szerint a villanyszerelés során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a sértett szólt neki, hogy „csíp a víz”, a vádlott a bojler földelését kiiktatta.

A szakismeret hiányában elvégzett munkálatokat követően a vádlott az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el.

Néhány nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség a fém hálózatban – tehát a fürdőszobában lévő szanitereken is – megjelent, aminek következtében a 44 éves nő tisztálkodás közben halálos áramütést szenvedett.

A büntetlen előéletű, a cselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg az ügyészség. Indítványozták, hogy a bíróság ítélje a férfit fogházbüntetésre, amelynek a végrehajtását próbaidőre függessze fel, továbbá tiltsa el őt a foglalkozás gyakorlásától, illetve kötelezze a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt majd.

Fotó: MTI/ Kovács Tamás

(via blikk.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények