Az ünnepi asztal sztárja: így készül a tökéletes töltött szalagos fánk
Nincs igazi ünnepi hangulat fánk nélkül. A töltött szalagos fánk kívül aranybarnára sült, belül pedig puha és levegős, a töltelék pedig minden falatnál örömet okoz. Ezzel a recepttel otthon is készíthetsz olyan fánkot, amit mindenki imádni fog.
Hozzávalók (12–14 fánkhoz):
-
500 g liszt
-
50 g friss élesztő vagy 14 g szárított élesztő
-
250 ml tej
-
70 g cukor
-
1 csipet só
-
2 tojássárgája
-
50 g olvasztott vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
olaj a sütéshez
-
lekvár, csokoládékrém vagy puding a töltéshez
-
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
-
Langyosítsd meg a tejet, keverd el a cukorral és az élesztővel, hagyd 10 percig felfutni.
-
A lisztet, sót és vaníliás cukrot keverd össze, majd add hozzá a tojássárgákat, az olvasztott vajat és a felfutott élesztős tejet.
-
Gyúrd sima, rugalmas tésztává, takard le, és hagyd kelni kb. 1 órát, amíg a tészta duplájára nő.
-
Lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra, szaggass köröket, majd forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.
-
Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, hagyd kicsit hűlni, majd töltsd meg a választott töltelékkel, és szórd meg porcukorral.
Ez a töltött szalagos fánk a család kedvence lesz az ünnepi asztalon. Aranybarna, puha, édes – minden falatnál ünnepi hangulatot varázsol. Készítsd el, és garantált a sikere!
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!