Pletykafészek

Az ünnepi asztal sztárja: így készül a tökéletes töltött szalagos fánk

Nincs igazi ünnepi hangulat fánk nélkül. A töltött szalagos fánk kívül aranybarnára sült, belül pedig puha és levegős, a töltelék pedig minden falatnál örömet okoz. Ezzel a recepttel otthon is készíthetsz olyan fánkot, amit mindenki imádni fog.

Hozzávalók (12–14 fánkhoz):

  • 500 g liszt

  • 50 g friss élesztő vagy 14 g szárított élesztő

  • 250 ml tej

  • 70 g cukor

  • 1 csipet só

  • 2 tojássárgája

  • 50 g olvasztott vaj

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • olaj a sütéshez

  • lekvár, csokoládékrém vagy puding a töltéshez

  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

  1. Langyosítsd meg a tejet, keverd el a cukorral és az élesztővel, hagyd 10 percig felfutni.

  2. A lisztet, sót és vaníliás cukrot keverd össze, majd add hozzá a tojássárgákat, az olvasztott vajat és a felfutott élesztős tejet.

  3. Gyúrd sima, rugalmas tésztává, takard le, és hagyd kelni kb. 1 órát, amíg a tészta duplájára nő.

  4. Lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra, szaggass köröket, majd forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

  5. Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, hagyd kicsit hűlni, majd töltsd meg a választott töltelékkel, és szórd meg porcukorral.

Ez a töltött szalagos fánk a család kedvence lesz az ünnepi asztalon. Aranybarna, puha, édes – minden falatnál ünnepi hangulatot varázsol. Készítsd el, és garantált a sikere!

Címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük